Massivedynamic.co
Participaties

Maatwerk Participaties helpt ondernemers de volgende stap te zetten.

Harm Koops participeert vanuit Maatwerk Participaties in Nederlandse MKB-ondernemingen die actief bijdragen aan een Duurzamer Nederland. Belangrijker dan waar de onderneming nu staat, is wat de ambitie is. De levensfase of (mate van) winstgevendheid is niet leidend voor nieuwe participaties. In overleg gaan we bezien of een participatie kan bijdragen aan de waarde-creatie van de onderneming, eventueel trekken we op met een derde investeerder. 

De eerste stap in het proces van participatie is de kennismaking met de ondernemer en onderneming. Vervolgens de vraag wat Maatwerk Participaties kan bijdragen aan het realiseren van de ondernemingsdoelstellingen. De tweede stap is dat er vanuit Maatwerk een voorstel voor participatie en samenwerking verstuurd word, mogelijk resulterend in een intentie-overeenkomst. In deze fase kan bijvoorbeeld ook een strategisch document opgesteld wordt. Voordat de overname-overeenkomsten opgesteld en gefinaliseerd kunnen worden, zal een boekenonderzoek uitgevoerd worden.

De rol vanuit Maatwerk Participaties kan variëren van een bestuurlijke rol tot een plek in de Raad van Advies.

Doelstellingen en bijdrage Maatwerk Participaties
Gezonde en sterke organisaties
Strategische focus en waardecreatie
Excellente teams
Ambitieuze omzettoename
Wenselijke financieringsstructuur
Duurzaam ondernemen
(Oud) Maatwerk Participaties ondernemingen

DHPS

Vanaf 2010 is DHPS een warmtepompspecialist pur sang. Ze is de distributeur van A-kwaliteit lucht/water warmtepompen van Panasonic en Ochsner in Nederland. DHPS verkoopt aan zowel installatiebedrijven als aan bijv. bouwondernemingen.

BeterDuurzaam

Maatwerk heeft met een aantal ondernemers een bedrijf opgericht welke zonnepanelen verkocht op de zakelijke markt, m.n. in de agrarische hoek. Dit bedrijf heeft een snelle groei doorgemaakt en is vervolgens verkocht aan een strategische partij.

Hydromx

Hydromx® is een innovatieve vloeistof voor koel- en verwarmingssystemen. Nanodeeltjes zorgen voor een vloeistof met een verbetering van de opname en afgifte van warmte ten opzichte van water. Die eigenschap levert CO2- en energiebesparing op.

Internetmakelaar

Internetmakelaar KEYY maakt het mogelijk dat woningen verkocht worden middels een transparant biedingensysteem. Het karakter van de business en dat de verkoper zelf de bezichtigingen doet, maakt dat deze participatie ook bijdraagt aan duurzaamheid.

HydroTopWorks

Vanuit HydroTopWorks worden prefab warmtepomp oplossingen geleverd, esthetische oplossingen die geluidsoverlast verminderen. Zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw. Het betreffen de unieke HydroTop, HydroWall en HydroCap.

Brouwerij Kleiburg

Brouwerij Kleiburg heeft een brouwerij in Amsterdam Zuidoost en geeft aldaar ook proeverijen. Ze brouwt klassieke bieren met een moderne inslag. De brouwerij is verbonden aan het Kleiklooster: een spirtuele en gastvrije plek in de Bijlmer.