Massivedynamic.co
Participaties

Maatwerk Participaties helpt ondernemers de volgende stap te zetten.

Vanuit Maatwerk Participaties participeer ik (Harm) in Nederlandse MKB-ondernemingen die actief bijdragen aan een Duurzamer Nederland. Belangrijker dan waar de onderneming nu staat, is wat de ambitie is. De levensfase of (mate van) winstgevendheid is niet leidend voor nieuwe participaties. In overleg met betrokkenen ga ik  bezien of een participatie kan bijdragen aan de waarde-creatie van de onderneming. Mogelijk trek ik op met een derde partij. 

De eerste stap in het proces van participatie is een uitgebreide kennismaking met de ondernemer en onderneming. Hierbij is belangrijk waar de onderneming heen gaat en hoe ik hieraan zou kunnen bijdragen. Mochten we hier mogelijkheden zien, dan is een tweede stap dat ik een voorstel voor participatie en samenwerking doe toekomen. Dit zou mogelijkerwijs kunnen resulteren in een intentie-overeenkomst. In deze fase kan bijvoorbeeld ook een strategisch document opgesteld worden. Het is gebruikelijk dat vervolgens een due diligence onderzoek uitgevoerd gaat worden. Vervolgens worden de afspraken vastgelegd in de overname-overeenkomsten.

Doelstellingen en bijdrage Maatwerk Participaties
Gezonde en sterke organisaties
Strategische focus en waardecreatie
Excellente teams
Ambitieuze omzettoename
Wenselijke financieringsstructuur
Duurzaam ondernemen
(Oud) Maatwerk Participaties ondernemingen

DHPS

Vanaf 2010 is Dutch Heat Pump Solutions een warmtepompspecialist pur sang. Ze is o.a. de distributeur van A-kwaliteit lucht/water warmtepompen van Panasonic en Ochsner in Nederland. DHPS verkoopt aan en levert aan zakelijke partijen.


 

BeterDuurzaam

Met een aantal ondernemers hebben we een bedrijf opgericht welke zonnepanelen verkocht op de zakelijke markt, m.n. in de agrarische hoek. Dit bedrijf heeft een snelle groei doorgemaakt en is vervolgens verkocht aan een strategische partij.

Hydromx

Hydromx® is een innovatieve vloeistof voor koel- en verwarmingssystemen. Nanodeeltjes zorgen voor een vloeistof met een verbetering van de opname en afgifte van warmte ten opzichte van water. Die eigenschap levert CO2- en energiebesparing op.

Internetmakelaar

Deze internetmakelaar  maakt het mogelijk dat woningen via een unieke constructie gratis verkocht worden via Funda middels een transparant biedingensysteem. De verkoper kan hier ook zonder investering verduurzamen.

HydroTopWorks

Vanuit HydroTopWorks worden prefab warmtepomp oplossingen geleverd, esthetische oplossingen die geluidsoverlast verminderen. Zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw. Het betreffen de unieke HydroTop, HydroWall en HydroCap.


 

Brouwerij Kleiburg

Brouwerij Kleiburg heeft een brouwerij in Amsterdam Zuidoost en geeft aldaar ook proeverijen. Ze brouwt klassieke bieren met een moderne inslag. De bieren worden verkocht in horeca, maar ook in supermarkten.