Massivedynamic.co
Over Harm Koops

Harm heeft een achtergrond in corporate finance en investeert daarnaast ook op hands-on wijze

Over Maatwerk / Harm Koops

In 1979 ben ik geboren en opgegroeid op het Drentse platteland als oudste in een gezin met 6 kinderen.

Na afronden van mijn HEAO opleiding Bedrijfseconomie heb ik op 23-jarige leeftijd de opleiding Bedrijfskunde Financieel Waardemanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Bij een woningbouwvereniging te Hoofddorp ben ik afgestudeerd. Mijn scriptie over het investeringsbeleid is met een 8 beoordeeld en gepubliceerd. Aldaar kwam ik in aanraking met de huisaccountant KPMG, waar ik vervolgens mijn carrière gestart ben.

Na een aantal jaren vanuit het Amsterdamse gewerkt te hebben in de accountancy ben ik me toe gaan leggen op het uitvoeren van financieel due diligence onderzoeken. Hier is de interesse in de dynamiek van bedrijfsovernames aangewakkerd resulterend in een baan in de Corporate Finance. 

Na ongeveer 10 jaar in loondienst ben ik eind 2011 voor mezelf begonnen als Corporate Finance adviseur. Een keuze die heel goed bevallen is! Ik heb verschillende soorten klanten mogen bedienen. Voor MKB-bedrijven heb ik bijvoorbeeld waarderingen uitgevoerd of ze mogen begeleiden bij een overname of verkoop. Voor scale-ups heb ik financiering aangetrokken. Verschillende bekende  Private Equity spelers heb ik kunnen ondersteunen bij investeringen door het uitvoeren van een due diligence onderzoek.  

In deze jaren heb ik bij mooie bedrijven in de keuken kunnen kijken en de directie/ aandeelhouders mogen adviseren. Het heeft er ook in geresulteerd dat ik een aantal keren heb mogen participeren in ondernemingen en zelf als financieel verantwoordelijke mede mogen besturen. Het ondernemende en kunnen bouwen aan een bedrijf heeft me erg aangesproken. Voor nieuwe mogelijkheden houd ik me aanbevolen.

Verder heeft het ondernemen me geïnspireerd om ook iets op te zetten. Met een businesspartner ben ik in 2018 gestart met een internetmakelaardij. Een uitdagende bezigheid, waaraan ik vol vertrouwen aan het bouwen ben.

Privé ben ik ook aan het bouwen, het is niet alleen maar werk. Inmiddels heb ik met mijn vrouw twee prachtige zoons. We zijn daarom ook verhuisd van Amsterdam naar het buitengebied bij Kampen. Een hele fijne inspirerende plek in Natura2000 om te wonen en te werken. Vanuit huis zicht over de IJssel en de landerijen. Ik vind het een voorrecht om hier te mogen wonen en de seizoenen voorbij te zien gaan. Netals de verschillende seizoenen in de levens van ondernemers en de bedrijven.

  • Text Hover
  • Text Hover